Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2011 23:19 - Керамик Студио Термодвойка Априлци
Автор: apriltsi Категория: Изкуство   
Прочетен: 1649 Коментари: 0 Гласове:
0



Априлци 5654, кв.“Ново село”,   Тел.:0887 832122; 06958/213

  image image image

Може би автобиографиите на писателите са интересно четиво,но на художниците със сигурност не е. На тях по интригуващи са биографиите.Ако все пак това е основното ти четиво, как да не се превърнеш в кисел критик? Изправени сме пред нелеката задача да напишем своя автобиография и ако все пак искаме някои да я прочете , трябва да се постараем да е интересна.

Позволете ни да се представим ние сме "Термодвойка" - това е уреда които измерва температурата в пещта. И понеже между двама ни Ирина Вачкова и Ивайло Иванов прехвърчат искри, които свързахме в свещен съюз увенчан с дъщеря, единодушно решихме ,че "Термодвойка" олицетворява семейно-творческите ни взаимоотношения. Не винаги така идилично решаваме всичко, често се критикуваме ,спорим и беседваме,което не позволява да тъпчем на едно място. Следвайки принципа, че се качваш на сцената само когато имаш да кажеш нещо важно, биографията ни не е отрупана с множество изложби. Не колекционираме имена и континенти, с които да се хвалим,че ни притежават.

Завършили сме средно художествено училище за приложни изкуства в град Троян. След което записахме школата на живота.Работихме в работилници, където научихме тънкостите на керамичния занаят. Следва известно време работа в Чехия с цел да разширим мирогледа си и да инвестираме в наше ателие.Главите ни вече пращяха от идеи и това се случи през 1998 година в град Априлци-едно прекрасно място да твориш.Първата ни самостоятелна изложба е коледен салон 2000-2001 година в галерия "Средец" гр.София.Следват множество общи изложби. През 2007г.имахме честта да представяме страната си на туристически борси в Германия,Испания,Словакия и Гърция. Правейки демонстрации на различни керамични техники на щанда на България.2009г. получихме покана за членство в групата на Троянските художници. В десет годишният период от първата ни изложба до сега експериментирахме в различни техники и материали. Минахме през живопис, оформление на книги, бижутерия и силата ни керамиката - с цялата свобода на материала. От глина можеш да  направиш много неща,като започнеш от баналната саксия, минеш през съдове в които можеш да  сготвиш вкусно и продължиш с часовник,пано,ваза,пластика,накит та дори музикален инструмент. Интересно е как от проста топка глина всеки човек прави нещо различно в зависимост какъв е и какви мисли протичат през него.

От това което правим ще съдят за нивото на сегашните хора, след хилядолетия. Съзнаваме тежката отговорност и полагаме усилия да им се харесаме. Но в по-близък план. Назряла е нова изложба. Време е да покажем с какво храним душите си. Творческата ни биография е кратка. Да се надяваме,че повечето   предстои. И дано да е приживе. Пак стана малко скучно ,но все пак силата ни е в рисуването.

image image image  image image image  image image image

image image image
image image image

ВИДЕО


Карта от центъра на кв.Ново Село до Керамик Студио Термодвойка гр. Априлци


Вижте Термодвойка на по-голяма карта




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apriltsi
Категория: Туризъм
Прочетен: 160741
Постинги: 72
Коментари: 94
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930